Tarihçemiz

Tarihçemiz

13.12.2012 9091

2005 yılında Halkapınar' ın ileri gelenleri Halkapınar' a gündüzlü bir okul yapılması gerekliliğini ortaya koyarak girişimlere başlamışlardır. Nihayet bu girişimler neticesinde okulumuzun yapım çalışmaları 2006 yılında başlatılmıştır. Yaklaşık iki yıl süren yapım çalışmaları sonucunda okulumuz 2008/2009 eğitim öğretim yılının başında eğitim öğretim faaliyetine başlamıştır. Öğretmen kadrosu, yeni açılan kurumlara atama başvurusu ile doldurulmuştur.

Halkapınar ilçesinde yaşayan öğrencilerin öğrenim gördüğü bir okuldur. Okulumuz açılmadan önce öğrencilerimiz Halkapınar YBO da öğrenim görmekte idi. Okulumuz gündüzlü ve tam gün eğitim vermektedir.

2008/2009 öğretim yılında, okulu eğitim öğretime hazırlamak için kurucu müdür olarak Ali YURTMAN görevlendirilmiştir. 2010 yılı müdürlük atamaları neticesinde Ali YURTMAN Çakıllar İlköğretim Okulu' na, Kemal USTA ise okulumuza atanmıştır. Kemal USTA yine aynı yıl Haziran ayında yapılan müdür yardımcılığı atamalarına başvurarak Konya Ereğli Sağlık Meslek Lisesine atanmıştır. Temmuz ayında yapılan idareci atamaları neticesinde ise Ali SOYER okulumuzda müdürlük görevine getirilmiştir. 2015 yılından itibaren okul müdürlüğü görevini vekaleten Ali GÜNTÜRK yürütmüştür. 2017 Eylül ayında Uğur KARACA okul müdürlüğü görevine atanmış, halen bu görevi yürütmektedir.